Na een maand door India te hebben gereisd komen we aan in Nieuw Zeeland. We zijn verbaasd over de rust, de mooie natuur maar ook over de in groten getale aanwezige Koreanen en Japanners. Altijd gedacht dat deze mensen vooral met grote bussen rondreizen maken en niet van kamperen houden.

Milford Sound

We halen onze camper op in Auckland en rijden naar het meest Zuidelijke puntje van het Noordereiland om in Wellington de veerboot naar het Zuidereiland te nemen. De landschappen die we onderweg tegenkomen zijn ongelofelijk mooi en afwisselend. De vrijheid die we hebben met een camper is fantastisch, we slapen op de mooiste plekjes en koken zelf elke dag een lekkere maaltijd. Na vier weken rondrijden bereiken we Milford Sound. Voor mij een van de mooiste plekken waar ik geweest ben. Ondanks de vele toeristen is dit net een sprookje. Metershoge kliffen rijzen vanuit zee omhoog. De lucht is helderblauw, op de bergtoppen ligt nog sneeuw en watervallen kletteren van alle kanten naar beneden de zee in, adembenemend mooi!

Dump Station

Bij kamperen horen helaas ook minder leuke klusjes. We komen er in Milford Sound achter dat ons chemisch toilet vol is. We gaan opzoek naar het speciale ”dump station” dat hiervoor gemaakt is. Pal voor het dumpstation staat een grote camper met een groepje Koreaanse toeristen. We vragen of ze een stukje opzij kunnen zodat we ons chemisch toilet kunnen legen. De Koreanen kijken ons gek aan en vragen wat een dumpstation is. Wij leggen uit dat we hierin ons chemisch toilet mogen legen. De Koreanen worden steeds bleker. Ze vertellen ons dat ze dachten dit als douche te mogen gebruiken en hebben hier heerlijk onder staan douchen en de afwas gedaan. Gelukkig kunnen we er allemaal hard om lachen en komen we samen tot de conclusie dat kamperen toch niet helemaal hun ding is.