Reizen gaat vaak gepaard met ongemakkelijke momenten. Zo valt het eten nog wel eens verkeerd als je op reis bent in Azië. Of kom je in aanraking met vervelende insecten. Als je dan voor het eerst samen met je vriendje reist door Thailand kan dit voor genante situaties zorgen.

Thaise geluiden

Na 12 uur vliegen landen we in Thailand. We nemen een taxi naar ons hotel in Bangkok. Onderweg voel ik al wat gerommel in mijn buik, niet zo gek natuurlijk na zo’n lange vlucht. Ik begin me wel zorgen te maken. Wat als ik nou moet poepen en hij hoort het? Misschien is het een idee om beneden in de lobby naar de wc te gaan. Aangekomen in het hotel ploffen we beiden op bed, moe van de lange reis. Ik moet nu toch echt naar de wc. Als smoes zeg ik dat ik ga douchen en loop de badkamer in. Als ik de deur opentrek merk ik al dat het supergehorig is… Ik ga zitten en probeer gecontroleerd te persen maar door alle lucht van het vliegen gaat dit volledig mis! Er volgt een concert van scheten, ik schaam me kapot.

Thaise geurtjes

Ik trek snel door en gooi de deksel op de pot. De geur die in de badkamer hangt is niet te harden, als hij zo gaat douchen valt ie zeker flauw. Als ik terug ga naar de kamer besluit ik de badkamer deur open te laten zodat het kan luchten. Ik plof neer op het bed en doe alsof er niks aan de hand is. Na 5 minuten ruik ik langzaam een vies geurtje de kamer in komen waarna hij aan me vraagt of ik lekker heb gepoept en voortaan de deur dicht wil doen want deze lucht is niet te harden. Ik kan wel door de grond zakken. Gelukkig kunnen we er samen hard om lachen als ik eerlijk vertel waarom de deur openstaat.

Thaise problemen

Nadat we hard hebben gelachen loop ik terug naar de badkamer om de deur dicht te doen. Ik kijk in de pot en zie tot overmaat van ramp dat de wc verstopt is. Ik spoel nog een keer door maar er gebeurt niks en de pot raakt alleen maar voller. Kan het nog erger? Ik besluit alles maar over me heen te laten komen en vertel het eerlijk waarna de arme man bij de receptie het probleem komt verhelpen. Na een week door Thailand reizen schaam ik me nergens meer voor en heeft hij ook twee dagen last van diarree. We hebben elkaar in ieder geval goed leren kennen en besluiten om later dat jaar drie maanden door Zuid Amerika te reizen.