Nr 8: Zo rood als een kreeft

By | 2018-09-08T14:30:02+00:00 6 september, 2018|Azië, Reisverhalen|

Na een heerlijke dag aan het Lake Toba op Sumatra loop ik terug naar m’n hotelkamer. Onderweg word ik aangesproken door een masseuse. Ze vraagt me of ik een Aloë Vera massage wil. Ze nodigt mij uit om naar haar huis te komen want dan is de massage een stuk goedkoper. Ik kijk in de spiegel op m’n hotelkamer en besef dat ik écht wel op een kreeftje ben gaan lijken. Dus besluit ik, zoals geldbesparende backpackers dat doen, de massage niet in het hotel te doen, maar haar huis op te zoeken.

Bij het huis aangekomen wordt er gelijk midden in de woonkamer een matje neergelegd. De masseuse zegt dat ik mag gaan liggen. De twijfel slaat al toe, ik had eigenlijk een nette kamer met massagetafel verwacht. Daarnaast rennen de kinderen door de woonkamer en vanaf de straat zien mensen mij liggen.
Uit beleefdheid blijf ik toch liggen en vraag ik of de kinderen misschien naar een andere kamer kunnen en de gordijnen dicht mogen.

Mevrouw de masseuse zegt me dat ze nog even de Aloë Vera moet pakken. Ik verwacht een potje met creme maar ze komt terug met bladeren wilde Aloë Vera uit de tuin, en begint hier m’n verbrande huid mee in te smeren. Het voelt verkoelend.
Helaas komt aan alles een eind. Na een heerlijke massage loop ik terug naar m’n hotel en kom nog een groep leuke jongens tegen die ik de avond ervoor heb ontmoet.
Ze kijken me wel een beetje gek aan en vragen waar ik geweest ben. Ik vertel ze onwetend over de massage waarna ze heel hard beginnen te lachen. De Aloë Vera heeft z’n sporen achtergelaten. Volgens de jongens lijkt het wel of ik uit het leger kom.

Ik haast me naar het hotel, kijk in de spiegel en zie dat ik onder de groene smurrie zit. Er zitten vegen op m’n gezicht en bladeren in m’n haar! Ik ben in ieder geval niet meer zo rood als een kreeft maar nu zo groen als een kikker! In het vervolg kies ik toch voor een echte massagesalon.