Nr 6: Paarden zijn niet te vertrouwen

By | 2018-09-21T15:05:24+00:00 21 september, 2018|Reisverhalen, Zuid-Amerika|

Als je echt op zoek bent naar avontuur moet je in Ecuador zijn. In mijn vorige blog lees je al een stuk over de Amazone van Ecuador. Het kleine dorpje Baños in Ecuador is ook een aanrader. Het ligt midden in de mooie natuur en is de plek om te gaan paardrijden en zo de omgeving te ontdekken.

Rambo

Na lang zeuren heb ik mijn man eindelijk zover gekregen om te gaan paardrijden in Baños. Ik maak hem duidelijk dat er echt niets kan gebeuren en er ook nog een gids meegaat. Als we aankomen bij de paarden staan er al twee paarden voor ons klaar. Een mooi wit paard die ik mezelf gelijk toe eigen en een paard genaamd Rambo die ik wel bij mijn man vindt passen.

De Rit

Nadat we instructies hebben gekregen vertrekken we en maken een prachtige rit door de natuur. Onderweg picknicken we op een mooie plek bij de rivier. Als we weer willen vertrekken en mijn man het paard heeft bestegen en denkt Rambo onder controle te hebben slaat Rambo op hol.

Hij rent in galop met mijn man op z’n rug de berg af.  Mijn paard besluit naar Rambo toe te willen en rent er achteraan. Ik krijg hem nauwelijks onder controle. Ik roep de gids om ons te helpen, maar hij hobbelt er alleen maar lachend achteraan en zegt dat Rambo honger heeft! Onderaan de berg tref ik mijn man aan, gelukkig nog op de rug van het paard. We hebben het overleefd en kunnen de volgende dag niet meer lopen van de spierpijn. Een ding weten we wel zeker, dit doen we nooit meer!