Nr 3: Een kip die lam eet

By | 2018-10-19T18:00:14+00:00 19 oktober, 2018|Oceanië, Reisverhalen|

In het vorige verhaal lees je dat we in Nieuw Zeeland per camper hebben rondgereisd. Het voordeel van de campings in Nieuw Zeeland is dat er overal bbq’s staan. Het land staat bekend om de verse producten en dan met name het goede lamsvlees en de heerlijke verse vis. Smullen dus!

Abel Tasman nationaal park

Dit prachtige natuurpark is ontdekt door de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman. We hebben via via gehoord dat de Totaranui camping een must see is dus gaan we op pad. Na een uur rijden komen we op een onverharde weg en vragen we ons af of we goed gaan. Het wordt steeds ruiger en we moeten langzaam rijden met de camper omdat de weg dwars door de bergen gaat. Na een halfuur rijden arriveren we op de camping. Het is hier prachtig. Goudgele stranden en mooie natuur. We hebben zelfs een wilde kip als huisdier. In Wellington hebben we voldoende eten ingeslagen en daarom besluiten we dat dit een goede plek is om een bbq te houden.

Geroosterde wilde kip

De bbq staat aan en de tafel is gedekt. Onderweg hebben we goed lamsvlees gekocht dus die gaat als eerste op de bbq. We verbazen ons wel over die wilde kip, die continu bij onze camper en de bbq rondstruint. We houden ‘m goed in de gaten want het begint verdacht te worden. Als we het malse stuk lamsvlees op de bbq gooien zien we dat de kip steeds dichterbij komt en dan een poging waagt het eraf te pakken. De poging mislukt want we jagen hem op tijd weg. We ruiken wel wat verbrande veren, eigen schuld! Toch is de kip slimmer dan we denken. Hij besluipt van de andere kant de bbq, maakt een schijnbeweging en grijpt razendsnel het stuk vlees van de hete bbq. Hij gaat er als een haas vandoor. Wij rennen achter de kip aan in een poging om ons stuk vlees terug te krijgen maar helaas, vanavond wordt het alleen vis op de bbq.