Nr 2: In de kreukels

By | 2018-12-23T18:24:58+00:00 26 oktober, 2018|Azië, Zuid-Amerika|

Na drie maanden reizen door Zuid-Amerika eindigen we in Colombia. Aan het strand van Palomino vinden we een mooie bungalow. We besluiten hier een aantal dagen te blijven om bij te komen van al het reizen en een yoga les te volgen.

Yoga

We zijn al drie maanden onderweg. De reis begon in Bolivia met zijn mooie zoutmeren. Hierna door naar Peru om natuurlijk de Machu Picchu te bezoeken en dwars door Ecuador met een kort uitstapje naar de Galapagos eilanden om te eindigen in Colombia. Tijd om even bij te komen van alle bizarre ontmoetingen, gevaarlijke busreizen en geweldige indrukken.

De omgeving hier in Palomino is zo relaxed. We hangen de hele dag in een hangmat, lezen een boek en gaan ’s avonds aan op strand eten. Ik zie dat er yoga les wordt gegeven op het strand. Dit lijkt me wel wat. Ik smeek mijn man mee te gaan want zie het in m’n eentje echt niet zitten. Na veel twijfelen gaat hij mee.

Lachen, gieren, brullen

Het is voor ons beiden de eerste yoga les. We melden ons bij de les en nemen plaats op een yoga matje. De les begint rustig met wat ademhalingsoefeningen. Vervolgens oefenen we verschillende houdingen, het is eigenlijk best leuk. Het enige probleem is dat we allebei worden afgeleid door een bijzondere man voor ons. Hij maakt vreemde geluiden te omschrijven als ´kreunen´ en neemt nogal vreemde poses aan. We houden met moeite ons gezicht in de plooi. Tot aan ons gevraagd wordt om op handen en knieën te komen zitten als een hondje. De man voor ons doet dit ook en begint met z’n billen gekke bewegingen te maken. Ik probeer het nog te negeren en kijk de andere kant op. Maar als ik het gezicht van mijn man zie kunnen we ons niet meer inhouden en schieten in de lach. Het was toch geen goed idee om samen een les te volgen!